Melitta Szabadidő Sportegyesület


Következő versenyeink

Hírek, események, beszámolók

EKF Pontvadászat Akció 2010
2009Sport humor

Hasznos oldalak


Támogatóink
Bemutatkozás
Elérhetőségek                                                                                                                                                     (A betegségeket lehet gyógyszerekkel
                                                                                                                                                        gyógyítani, de a mozgást semmiféle
                                                                                                                                                        gyógyszer nem helyettesíti)


Hazánk lakosságának egészségi állapota az utóbbi évtizedben folyamatosan romlott. Ezt bizonyítja, hogy halálozási mutatóink ma már Európában is a legrosszabbak közé tartoznak. Pl.: a 40-50 éves korcsoportba tartozó férfiak még várható élettartama ma rosszabb, mint
1949-ben volt. Csaknem minden ötödik felnőtt lakos magas vérnyomás betegségben szenved. Gondot okoz a daganatos betegségek növekvő gyakorisága, az alkoholizmus, a dohányzás és az öngyilkosságok magas aránya. Sajnos ezek a jelenségek városunkra is érvényesek.

Számos ország példája bizonyítja, hogy a kialakult helyzetből van kiút, társadalmi összefogással lehet és kell tenni a probléma megoldásáért.

Társadalmunk egyre inkább elismeri az egyén és a közösségek teljesítményét. Azt azonban tudomásul kell vennünk, hogy a teljesítőképességeket az egészségi állapot alapvetően meghatározza. Ezért az egyén saját képességeit maga számára, családja és társadalom egésze számára csak akkor tudja kibontakoztatni és hosszú távon kamatoztatni, ha nem él vissza egészségével, hanem azt fejleszti és óvja, értékként fogja fel.

E felismerések ösztönözték Pécs várost arra, hogy a nemzeti egészségmegőrző és fejlesztő programot is figyelembe véve csatlakozzon az Egészségügyi Világszervezet által meghirdetett „EGÉSZSÉGES VÁROSOK” mozgalomhoz.

A sport, a mozgás szervezetünk jó kondíciójának kialakításán és megtartásán túl, közösségteremtő erejével is hozzájárul egészségi állapotunk védelméhez, jó közérzetünkhöz.

Reméljük, hogy a XXII. alkalommal beindított akciósorozatunk egyre több sportbarátunk tetszését nyeri el. Azok, akik megismerték a rendszeres mozgás örömét, illetve jótékony hatását, ez évben is eljönnek rendezvényeinkre és magukkal hozzák barátaikat, ismerőseiket.

Ehhez kívánunk sok sikert.

                                                                                                  „Egészséges Városok”
                                                                                                     Szervező Bizottsága


PONTVERSENY ÁLLÁSA

EKF PONTVADÁSZ AKCIÓ KIÍRÁSA


EKF Pontvadászat Akció 2010