Melitta Szabadidő Sportegyesület


Következő versenyeink

Hírek, események, beszámolók

"Gyűjtsd a kilométert!" 2014. pontállás

Támogatóink
Bemutatkozás

Elérhetőségek
  2014.10.11. Lombhullató Túra   Igazán szép őszünk van mostanában, a vénasszonyok nyara szelíd napsütéssel simogat. Ilyen időnk volt szombaton Gyükésben is, ahol az idei Lombhullató Túránkat rendeztük, a szokott helyen, L.Sanyiék szép házának kertjében.Mint az utóbbi időben mindig, most is sok volt a kisgyermek is a résztvevők között, nekik külön örömet jelentett a mini játszótér az udvarban.Idén is eljöttek azok a Melitta-törzstagok is, akik ezt az utolsó előtti  lehetőséget is ki szerették volna használni, hogy növelhessék a "Gyűjtsd a kilométert!" akcióban elérhető pontjaik számát. (Még egy alkalom van: a Mikulás Túra!!!) Két távon lehetett elindulni, 5 és 12 kilométeren.Az 5 kilométeres táv útvonala
Pécs -Gyükés, Szent Bertalan u. 3.(Szent Bertalan kápolna alatt 50 méterrel) – Közép Gyükés – Lámpás völgy – Kantavári forrás – Kis rét – Sí pálya – Dömörkapu – Szent Bertalan Kápolna – Szt. Bertalan u. 3. volt.


A 12 kilométeres távé: Pécs -Gyükés, Szent Bertalan u. 3.(Szent Bertalan kápolna alatt 50 méterrel) – Közép Gyükés – Lámpás völgy – Kantavári forrás – Rábai fa – Melegmányi völgy – Lyukas hársfa – Erdei kereszt – Stilicfogdosó – Dömörkapu - Szent Bertalan Kápolna – Szt. Bertalan u. 3. 
Mindkét táv jövet-menet elhaladt a környék nevezetessége, a Szent Bertalan Kápolna mellett, melyet önmagában is érdemes megtekinteni. Ha érdekel a története, és szeretnél képeket látni a belsejéről is, ide kattints!

Pillanatképek és portrék a túra résztvevőiről, szervezőiről. Mind azt mutatják, jól éreztük magunkat.:)A visszaérkező, fáradt túrázókat egy-egy sportcsokival és szörppel várták a rendezők.

Petrából legalább olyan jó háziasszony lesz, mint a nagymamája, az egyszer biztos! Szorgalmasan töltögeti a poharakba a szörpöt, s ahogy érkeznek be a túrázók, kínálgatja őket.


A gyerekek is jól szórakoztak; aki nem fáradt el az erdei túrától, még hintázhatott, csúszdázhatott, homokozhatott kedve szerint.Azért a "falat mászó" bátor vitézeket a fotó elkészülte után megkértük, hogy fejezzék be ezt a mókát, hátha rosszul alakul a dolog. :) 


A házat őrző hatalmas komondor (meg a kis fekete puli) egyelőre rácson keresztül nézheti a sok embert, akik behatoltak a "felségterületükre.


A végén azért játszhattak egyet a gazdival ők is.


Legközelebb a Mikulás Túrán találkozunk, december 7-én vasárnap, Pécsbányán!

Gyertek minél többen!


2014. 10. 11. Lombhullató Túra