Melitta Szabadidő Sportegyesület


Következő versenyeink

Hírek, események, beszámolók

"Gyűjtsd a kilométert!" 2013. pontállás

Támogatóink
Bemutatkozás

Elérhetőségek
  2013.12.08. Mikulás Túra   Ismét szerencsénk volt az időjárással; kellemes, igazi túrázásra való időben indulhattak útnak a Mikulás Túránk résztvevői, akiket Gyuri barátunk személyében "igazi" Mikulás is várt a nevezés helyszínén, a Pécsbányai Közösségi Házban.A túrázók két táv között választhattak. A rövidebb táv 4 km hosszú volt, szintkülönbség 260 méter. Útvonala: Pécsbányatelepi Közösségi Ház - Ezer éves fa - Gesztenyés - Tripamer fa - Andor forrás - Fehérkúti kulcsosház - Gesztenyés - Pécsbányatelepi Közösségi Ház.
A hosszabb távot teljesítőknek 12 kilométert kellett megtenniük, a szintkülönbség 320 méter volt. Útvonal: Pécsbányatelepi Közösségi Ház - Ezer éves fa - Gesztenyés - Tripamer fa - Petnyák völgy - Nagy-Mély völgy - Rábai fa - Fehérkúti kulcsosház - Gesztenyés - Pécsbányatelepi Közösségi Ház.Itt- ott megmaradt még a korán leesett hó az erdőben.S ezek bizony valóban jégcsapok!Elkél néha a testvéri segítség.

Ők már célba értek.Míg a túrázók az erdőt járták, a közösségi házban is lázas munka folyt. Kihasználva a lehetőséget, hogy használhattuk a konyhát és az udvaron lévő kemencét, frissen sült lepénnyel és forró punccsal vártuk a beérkezőket - s természetesen a szokásos csokimikulások sem hiányoztak.S aki nem fáradt el annyira, hogy még volt kedve egy kis kultúrához, az gyönyörködhetett a közösségi házban lévő kiállításon Csík Jenő porcelánfestő, képzőművész képeiben. A legszebbek közülük az ősi japán fametszetek alapján készült akvarell festmények voltak, melyek közül néhányat sikerült is megörökíteni.A gyerekek más szórakozást is találhattak; barátkozhattak a szomszéd telken lévő négy lovacskával, vagy az őket őrző öreg komondorral is.
Az ezer éves gesztenyefa közelében legelésző hatalmas tarka kecske is érdekes lehet a városi gyerekek számára.

S a meglepetés: a ház előtt elvonult egy lovas csapat is, csupa gyerek lovassal, s köztük egy mókás kis póni is.


Legközelebb az év utolsó napján, a Szilveszteri Futóversenyen találkozunk, a szokott helyen, a Pécs Plazában. Gyertek minél többen, jó buli lesz!
Sportrendezvényeink sikeres megrendezését a Nemzeti Együttműködési Alaptól kapott működési támogatás biztosítja.2013. 12. 08. Mikulás Túra